När snålheten bedrar visehten

Bilden överst är Uno Skredderi och den under är hur proffsen gör, nämligen Västkustkapell och Grebbestad Båtförvaring.

När jag träffar folk på byn numera så brukar dom fråga om mitt kapell. Inte konstigt, jag har gjort det till en ”grej”. Jag har nu äntligen fått på plats ett kapell som jag är riktigt nöjd med. Dock ej från det stället som jag beställde först. Grebbestad Båtförvaring kontaktade mej i vintras och sa att dom hade sett vad jag råkat ut för. Dom gav mej ett alternativ. Dom ville gärna att jag skulle kunna åka båt utan att skämmas i sommar, och för det är jag dom evigt tacksamma.

När Grebbestad Båtförvaring sa att dom kunde fixa ett kapell på två veckor så kunde jag helt enkelt inte motstå detta. Nu hade jag väntat i nästan sju månader på att Uno Skredderi skulle bli färdig. Och under den tiden som dom försökte göra kapellet så jag hur de nästlade in sig i lögner för att släta över deras inkompetens när det kommer till kapell. Jag fick betala förskott men dom levererade ett resultat som var horribelt. Totalsumman för kapellet hos uno skulle vara 8000:- och det tyckte jag var helt ok. Men dom kostade mej otroligt mycket tid samt att de saboterade mitt vinterkapel,l samt att de kastade det kapellet som dom skulle sy efter. Med andra ord, innan jag kom i kontakt med Uno så hade jag två kapell som gick att använda, efter hade jag inget!

Grebbestad Båtförvaring & Västkustkapell

Men när västkustkapell och båthyllan satte igång så gick det på två veckor från att de tog mått och fram tills att båten låg i sjön igen. Det gick skitsmidigt! Grebbestad Båtförvaring tog upp båten och körde in den i sin uppvärmda hall. Där måttade Västkustkapell upp båten och när dom var klara med det kunde jag rulla hem båten för bottenmålning samt service på motor. En Torsdag kom sedan Västkustkapell och smackade dit kapellet där den stod i min trädgård. Det satt nästan för perfekt! Jag fattar inte hur man kan ha en så fruktansvärd precision. Efter det så rullade jag ner båten till hamnen och där tog Per och Micke hand om sjösättningen.

När Uno Skredderi gjorde sina försök blev allt fel. Dom satte bland annat den bakre bågen så långt bak att man knappt skulle kunna komma ut genom luckan bak. Dessutom gjorde dom en så liten ruta att det var som att titta ut genom ett brevinkast bak. Och alltid skylde dom på något och dom hävdade att egentligen var dom hur bra som helst.

Så, ja…  Västkustkapell kostade mera. Faktiskt så kostade dom en halv gång till så mycket som Uno Skredderi skulle ha kostat. Men Uno kunde inte leverera! Dom sa att detta var dom duktiga på men det visade sig att dom inte hade en aning om hur ett kapell skulle göras och blåste mej på pengar. Och hade dom till slut gjort ett kapell som gått att få på båten så hade jag inte velat haft det på båten ändå eftersom de var helt o-kapabla att sy en rak söm. Västkustkapell som har hundratals nöjda kunder levererade vad dom utlovade på utsatt tid vilket gjorde att man kunde planera isättning. Och eftersom jag lät Grebbestad Båtförvaring sköta kontakten så öste det sig med i och urlyfning av båten i deras stora kran.

Äntligen är det roligt att åka båt igen. Gör inte som jag! Gå inte omvägen runt någon som inte vet vad dom gör.

Grebbestad Båtförvaring, Jag är er evigt tacksamma!